KÖSZÖNJÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT!

Kérjük, olvassa el lenti írásunkat, majd örömmel fogadjuk segítségét!

Kérni mindig szabad, így most is kéréssel fordulunk Önökhöz!

Adományozási lehetőség, amivel közvetlenül támogatja munkánkat, közvetetten pedig Ecsert.

Rendkívül izgalmas és összetett öt éves munka és fejlődés van mögöttünk, ami nem állt meg, sőt. Egyesületünk folyamatosan nő és egyre nagyobb kihívások elé áll. 12 fővel alakultunk újra, mostanra 40 állandó taggal büszkélkedhetünk. Ebből a létszámból 22 végezte el a tűzoltó alapképzést, rendszeresen 14 fő tud szolgálatot adni és eseménykor vonulni, és 7 fő végzett kisgépkezelői tanfolyamot 3 géptípusra és négyen iratkoztak be a következő képzésre.

Nem csak a csapat, de eszközeink is bővülnek. 2018-ban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy Mercedes Vito készenléti gépjárművet adományozott részünkre, rajta egy magas nyomású oltóberendezéssel. Mára elmondhatjuk, hogy kinőtük ezt az autót és nagyobbra van szükségünk, amin rendszeresítve elfér az önkormányzattól kapott nagyteljesítményű szivattyú is, és nem csak ketten férnénk rá 1-1 vonulás alkalmával, hanem hatan is, azaz egy teljes raj.

Mert vonulás egyre több van. Az elmúlt másfél évben (2019 elejétől) közel 70 riasztást kaptunk*, nagyon sokhoz vonulni is tudtunk. Volt köztük háztűz, parlaktűz, műszaki mentés és elemi károk sora. És már nem csak Ecser területére fogunk vonulni, mert A Vecsési Járási Mentőcsoport tagjaként a járásban is képviseljük magunkat. Tagként továbbá 2019-ben sikeres minősítő gyakorlaton vettünk részt Gyömrőn, ezzel 5 évre Nemzeti Minősítő Oklevelet szereztünk alapvető vízkár- elhárítási tevékenység szakterületre. Vízkár pedig egyre több van…

És a szolgálat nem csak a tűzoltóskodásból áll, igen aktív civil szervezet vagyunk, mostanra építőköveivé váltuk településünknek. Íme pár megmozdulásunk: Tűzoltó Majálisok, Halasnap, Böllér fesztiválok, Laky Ilonka sulis táborok tűzoltós napjai Balatonon, szakkör, lakosság tájékoztató civil fórumok, rajzpályázat, Tűzoltó Bálok, alkalmanként a Száz Kéz Egyesület programjai.

 


RIASZTÁSOK A KÖZELMÚLTBÓL:
2020. július: 
Kerti dűlő, szemét égett. Délelőtt M0 44KM kigyulladt Iveco. M0 45KM kigyulladt Peugeot, Ady Endre utca végi körforgalomnál útra dőlt fa – 2020. június: Vecsés felé vezető úton útpályára dőlt fa, M0 45 KM személyképkocsi forgalmi akadály műszaki mentés, TÖMEGES események, vízkár 5 helyszínen: Gagarin, Kálvária, Arany J., Rákóczi u., Szent Imre utcában szivárgás. – 2020. május: M0 47KM teherautó ég, robbanás. – 2020. április: Háztűz a Gagarin utcában. Szivárgások a Kálvária utcában, a bejelentő szerint gázömlés van. – 2020. március: M0 45KM közlekedési baleset, kamion keresztbe fordult., Steinmetz utca, udvarban szemét égetés., Lovas dűlő, mező/nádas ég., Maros Rudolf utca szintén mező/nádas égett. – És hasonló izgalmas események.


 

Miben kérjük a segítségét? Sok mindenben 🙂

A technikai eszközeink bővítésében és karbantartásában. Azon túl, hogy kopnak és javítani kell őket, minden évben minősíttetni is szükségeltetik, ezek is pénzbe kerülnek. A vonulós csapat is bővül, őket felruházni is több százezer Ft. A Mercedes Vito biztosítása is sokba kerül. Vannak olyan riasztások, amikre felszereléshiány miatt csak azért indulunk el, hogy segítsük a hivatásosok munkáját, mert a beavatkozáshoz nincs megfelelő felszerelésünk, így bőven lenne mit vásárolni. Tűzesetekhez légzőkészülékek, amik önmagukban sem olcsók, de fenntartásuk még drágább, s vannak olyan részei, amik csak egyszerhasználatosak. Közlekedési balesetekhez pedig igazán örülnénk, ha lenne saját vágó- és feszítő berendezésünk.

De ezek még így is apróságnak tűnek a legfőbb célunkhoz, hogy legyen egy szertárunk, avagy laktanyánk. Ez egy nagy álom, amikhez apró lépések vezetnek, amelynek háttér munkálatai folyamatosan zajlanak. Reméljük, hogy hamarosan eljutunk az alapkő letételéig.

 

Arra kérjük, hogy támogasson minket.

Erre elindítottunk egy saját adománygyűjtő felületet, így pénze közvetlenül jut el hozzánk. Két módon tud segíteni. Egyszeri adományozással, ahol Ön határozza meg, hogy mekkora összeggel tud segíteni, illetve rendszeres adományozással, amikor az Ön által meghatározott összeggel minden hónapban ugyan akkor megterheljük bankkártyáját mindaddig, amíg ezt vissza nem vonja.

Sok kicsi sokra megy alapon számítunk segítségére!

Hálás köszönettel csapatunk nevében,
Méhész Pál
elnök

Adományozok listája:

Köszönjük szépen az eddigi adományokat. Adatvédelmi okokból csak a keresztnevet és a települést tüntetjük fel, minden egyéb adat rejtett. Ha Ön is szeretne hozzájárulni a működésünkhöz, kérjük, használja a fenti adományozás lehetőségét!

AzonosítóDátumKeresztnévTelepülésAdomány (Ft)
11762021.04.20.ÉvaBudapest5000
11442020.08.24.PálEcser500
11292020.07.24.PálEcser500
8372019.07.11.IstvánEcser2000
8342019.07.05.ZoltánEcser3000
8102019.07.04.PálEcser2000
8062019.07.03.ImrénéEcser5000
8012019.07.01.EstefánSzabolcs5000